Zeelandse Zorg Cooperatie

Onder-ons-je voor Mantelzorgers uit Zeeland

Het was stralend weer, een prachtige dag om een bezoek te brengen aan de Theetuin ‘Bij ons’ van Trudie Bongers op de Bunders in Zeeland. We werden doorTrudie hartelijk en gastvrij ontvangen in haar hele bijzondere theetuin. Na een kort welkomstwoordje genoten we van een frisdrankje en wandelden we door de tuin terwijlTrudie vertelden over het ontstaan van haar tuin en haar bedoeling om de bezoekers te laten genieten van de mooie natuur en het bijzondere bosje met een grote diversiteit aan struiken en ‘kabouters’. Ook kinderen zijn hier dus welkom.

 

Na deze introductie splitsten de groep zich in tweeën; een groepje koos voor een workshop yoga o.l.v. Tonnie van den Bergh en de andere groep startte een wandeling over ’t voormalige Duits Lijntje, waarin zowel de cultuurhistorische aspecten hiervan als de huidige natuur toegelicht werden. Ieder genoot van de ontspannende en gezellige activiteit. Bij terugkomst stonden thee, koffie en iets lekkers op ons te wachten.

 

Ter afsluiting ontvingen de bezoekers nog een boeketje bloemen waarin de Zonnebloem en de Roos, de positieve, zonnige en liefdevolle kant van de Mantelzorg onderstreepten. Het ‘Onder-ons-je’ was weer gezellig en bood ontspanning en daar gaat het om.