Wandeltochten en Fietsroutes


Theetuin Bij Ons is gelegen aan de rand van buurtschap ’t Oventje in het dorpje Zeeland in Noord-Brabant. Voor de exacte locatie klik hier. Een aantal fietsroutes en wandeltochten komen dicht aan Theetuin Bij Ons voorbij. De volgende routes kunnen wij van harte aanraden.   

Duits Lijntje

Een populaire wandel- en fietsroute is het Duits Lijntje. Dit is een oude spoorlijn die van Boxtel naar het Duitse Wesel loopt. Heden ten dage is het Duits Lijntje niet meer in gebruik. De  bossen rondom deze oude spoorlijn is nu een natuur-ontwikkelgebied. De populariteit heeft deze tocht te danken aan de kronkelende route door de Noord-Oost Brabantse landerijen. Lees hier meer over het Duits Lijntje.

Hertogenpad – Lange Afstand

Lange afstand wandelaars komen langs Theetuin Bij Ons als ze het volledige Hertogenpad wandelen. Dit is een wandeling van 238 km die door parels van natuurgebieden loopt, zoals de Dorst, de Loonse en Drunense Duinen, de Maashorst, de Groote Peel en het Leudal. Deze route is een geregistreerde lange afstand wandeling. Klik hier voor het volledige Hertogenpad.

Hertogenpad – Korte Afstand

Wilt u slechts een gedeelte van het Hertogenpad wandelen, kunnen wij een kortere etappe aanraden. Niet alleen komt de zesde etappe aan Theetuin Bij Ons voorbij, het is een mooie tocht door de Maashorst en bosgebied Udenoord. De route is slechts 19 kilometer lang. Je vindt Bij Ons ongeveer halfweg. Klik hier voor de routebeschrijving van het Hertogenpad etappe 6.